Den finaste tårtan i hela universum


 

Här är den! Mycket vackert, måste jag medge. Kanske den finaste tårtan i hela världen. Det är en groda, om det nu skulle finnas några som helst tvivel om detta faktum.


Manickan


 

Idag är jag vakt åt denna lilla filur. Hon gillar inte mig och jag gillar inte henne så väldigt mycket. Det är mycket hemskt av mig att säga så, det vet jag, men hon vill ju inte vara här, Man ser ju i hennes olyckliga små ögon att hon inget hellre önskar än att slippa mig. Jag håller skenet uppe ett tag, men det går inte så länge, jag kan inte tycka om någon som inte tycker om mig.

 

Nu fíck jag dock lite dåligt samvete, för istället för att krångla sig ur min famn valde Manickan, som damen heter, att stanna kvar i mitt knä och sitter här som en liten varm boll. Det kanske bara är jag som inte är öppen för hennes kärlek, hemska jag.

 

Kanske vi bara behöver träna oss lite, vi kanske vänjer oss med varandra och bygger så starka band att de aldrig kan brytas. Nä, nu ska vi inte sväva iväg.


Baka, baka

Jag är i full färd att tillverka den finaste tårtan ever just nu. Hittills har jag endast kommit till den glutenfria tårtbotten, och det minst sagt lovande ut.

 

Förövrigt blev jag systemkameratraumatiserad i Västsahara och har knappt använt den sen dess, nu är det web-camen som gäller tills symptomen gått över.




CV

Usch. Det känns som ett mycket stort och oöverkomligt projekt det här som står framför mig - att skriva ett CV. Det här är ju min lediga helg, och nu måste jag helt plötsligt marknadsföra mig själv. På måndag ska jag på jobbintervju, men.. åh! Alla papper jag aldrig håller ordning på, och referenser. Men det ska bli spännande att pröva att arbeta inom hemtjänsten - faktiskt. Det är inte många som verkar dela mitt intresse för denna arbetsuppgift men jag tycker att det verkar mysigt. Jag har en mycket naiv bild av att arbeta inom hemtjänsten och den tänker jag behålla fram tills dess att jag blir motbevisad.

Ahhh...

Myset fortsätter. Sova så mycket jag bara kan, tant-fika, mys med mig själv, kanske städa lite... Vi får se.

Efter regn kommer solsken

Att plugga har ju sina för och nackdelar. Tentaplugg är en av nackdelarna, men, det som kommer efter tentan är verkligen underbart.

Helgen efter tentan finns inga som helst måsten. Jag borde inte läsa någon bok, jag borde inte kunna en massa ord och jag har en ny och fräsch kurs framför mig.

Och det mest underbara av allt - jag är där nu.

Så här sitter jag i min fina stol, knaprar chips och dricker vaniljcola (man måste unna sig), skall snart se nåt skit på tv, laga lite god mat och förbereda mig inför kvällen. Jag har köpt rosé vin förpackad i plastflaska. Mycket funktionellt.

Tenta i morgon

Se bara på omslagsbilden, visst får man lust att bara sträckläsa? Jag är mycket stolt över att jag lyckats ta mig igenom denna lilla godbit. Nu återstår endast en sak; att DOMINERA på tentan i morgon. Bakgrundshistoria till domineringen kommer en annan dag. Nu ska jag ladda up genom att läsa en skvallertidning och därefter sova.


En förutsättning för att du skall kunna vara min vän - hata byråkrati

Detta var något jag trodde var en generell regel bland Sveriges befolkning, att se byråkrati för vad det verkligen är - den franska plågan. Jag har dock erfarat, allt sedan jag påbörjade min socionomutbildning att så icke är fallet. Byråkrati är rättvist och oersättligt. Detta inte enbart enligt Max Weber utan även bland en del medstudenter.

Enligt mig är byråkrati en iskall polarnatt. En stoppkloss. Ett sätt att kontrollera medborgarna.


Nu ska det förövrigt bli ändrig på det här. Minst ett inlägg om dagen från och med nu.

Dom har det inte så lätt

Alltså, en sak som jag inte riktigt förstår när det gäller sånna här bloggerskor är deras stressinlägg. För det första finner de alltid att de har tid, mitt i all stress, att skriva ett inlägg, ladda upp en bild på hur dom ser ut när dom är stressade och berätta för oss att de ska på ett viktigt möte. För det andra. Vad gör dessa människor egentligen? Jag fattar inte. Dom flesta har stagit studenten, och har inget jobb förutom deras blogg och möjligtvis att sitta och vara snygg på någon sorts nattklubb, det är väl inget jobb? Men det som är det allra värsta är att även om dom stressar sönder enligt detta inlägg, visar nästa inlägg att de shoppat ett halvt dussin kläder. Alltså. Man har inte tid att shoppa om man är stressad. Att shoppa är en syssla man kan ägna sig åt om man inte har nåt annat för sig, om detta inte gäller ett paket snabb-nudlar på konsum. Fy fan. Dessa människor behöver lite perspektiv.

Bara lite till klag

Snart går det nog över, snart har jag nog klagat färigt för ett tag men fan i helvete alltså. Nu är vädret lite bättre, jag koncentrerar mig istället på att tjura över skolan.

För det första; jag orkar inte plugga över huvud taget. Nu vill jag vara färdig, jag vill jobba. Eller helst vill jag bara resa runt och slappa, men det är ju inget som säger att dessa två saker kan kombineras? För det andra har vi världens tråkigaste kurs just nu som gör att jag inte alls kan motivera mig till skolan. Eller, det är så märkligt, för själva kurslitteraturen är väldigt tråkig, organisationsteori liksom, men föreläsningarna handlar mest om muslimska församlingar i Sverige, vilket är fett intressant, men jag vet inte jag... hur ska man koppla dessa två samman egentligen? Och för det tredje så är jag generellt sur på min utbildning. Själv grejen med att vara socionom känns bara ännu mer förvirrande efter drygt en termin. Är det någon som vet vad det innebär att vara socionom? Finns det ingenting som man MÅSTE veta om man är socionom, eller?

Men äh, skit samma. Ska städa nu och räkna ner timmarna tills imorgon, för då kommer Frejan!